New York, New York        

 

Voorwoord

In het najaar van 2000 zijn wij naar "The Big Apple" geweest. In een week tijd hebben we de highlights van Manhattan en de omliggende stadsdelen gezien. Het vergt nogal wat voorbereiding om dit in één week te kunnen doen. Toch is dit goed mogelijk zeker als er gebruik wordt gemaakt van de Subway. Hier volgt een beschrijving van dag tot dag die je als reiziger heel goed als leidraad kunt gebruiken. De beschrijving is vanaf de laatste pagina als WORD document te downloaden. De dagen dat wij ergens waren was geen toeval, we kozen juist die dagen dat bepaalde bezienswaardigheden het leukst zijn of zijn geopend. Ook zorgden we ervoor dat de bezienswaardigheden per dag zo dicht mogelijk bij elkaar lagen. Raadpleeg in ieder geval een goede reisgids. Voor een eerste bezoek is het boekje van Deltras (ISBN 90-243-5398-X) en/of Marco Polo (ISBN 90-410-1549-3) meer dan voldoende.

Zaterdag

Aan het eind van de middag kwamen we aan op New York JFK Airport. Dit vliegveld heeft de voorkeur omdat vanaf hier een gratis bus kan worden genomen naar de parkeerplaatsen. De laatste halte stopt daarbij nog recht voor het station van de Subway 'Howard Beach/JFK Airport'. Hier kan je een zeven dagen kaart (Metrocard) kopen voor de Subway en dit is zeer handig en goedkoop. Neem gelijk een paar routekaartjes mee die daar gratis verkrijgbaar zijn, ze slijten erg snel. Op de Internetsite http://www.mta.info/nyct/maps/submap.htm kan je de route naar het hotel uitstippelen en kaartjes printen.

Nadat we in ons hotel aankwamen zijn we gaan uitpakken, eten en slapen. De dag was met 6 uur tijdverschil lang genoeg geweest.